VšZP aplikácia - nárast počtu inštalácií a aktívnych užívateľov

V rámci svojho pôsobenia v agentúre digitask som spoločne s klientom Všeobecná zdravotná poisťovňa riešil mierny útlm mesačného rastu nových inštalácií ich aplikácie a postupné znižovanie sa počtu aktívnych užívateľov v prvej polovici roka 2018.

poklespng

S klientom sme pracovali na riešení problému komplexne.
Jednak sme využívali PPC kampane na zvyšovanie počtu inštalácií aplikácie, ale zároveň sme aj budovali povedomie cez sociálne siete témami a príspevkami, vďaka ktorým sme budovali imidž značke VšZP a tým aj samotnej appke.

Ďalšou aktivitou bola podpora microsite Park zdravia, ktorej primárnym cieľom bola propagácia výhod, ktoré VšZP poskytuje svojim poistencom.

V neposlednom rade sme pracovali na podpore partnerskej stránky preventivne.sk, ktorá prináša svojim čitateľom zaujímavé témy a lifestyle články. Spoločnými silami sme naštartovali jej čítanosť a dobrú návštevnosť, spolupracovali sme na výbere tém, ktoré spoločnosťou najviac rezonovali a cielili ich na najvhodnejšie publiká, ktoré sa pri daných témach osvedčili.

preventivnepng

Využívali sme tu synergický efekt, kedy si jednotlivé aktivity navzájom pomáhali budovať povedomie a dosahovať svoje ciele. 

Výsledky na seba nenechali dlho čakať.
Nepriaznivý vývoj počtu aktívnych užívateľov sme zvrátili a ich počet sa do konca roka zvýšil na 230%. V priebehu posledných mesiacov roka sme počet inštalácií viac ako zdvojnásobili a aplikácia tak koncom roka mohla osláviť magickú hranicu 100 000 inštalácií.

Viac informácií nájdete vo videu: