GSK - Asthmacontroltest

V rámci pôsobenia v agentúre digitask sme s klientom GlaxoSmithKline riešili našu prvú spoločnú kampaň.

Astma, jedna z najrozšírenejších chorôb, je na Slovensku stále u mnohých pacientov liečená nesprávne alebo, dokonca, vôbec.

Preto sa klient gsk rozhodol vytvoriť medzinárodný web pre 45 krajín, na ktorom si jednotliví užívatelia mohli otestovať, či majú svoju astmu pod kontrolou. Naším cieľom bolo získať čo najviac vyplnených testov astmatikov, ktorí liečia svoju astmu nesprávnym spôsobom.

act webpng

V kampani sme využívali netradičné cielenie, aby sme zasahovali užívateľov trpiacich astmou. Využívali sme videá, bannery, hravú formu instastories a kombinovali ich s jednotlivými publikami. Každá jedna zo 137 kombinácií mala svoje unikátne označenie, na základe ktorého sme sledovali správanie sa užívateľov na webe. Na základe výsledkov sme reklamy optimalizovali pre dosiahnutie ešte lepších výsledkov.

Dosiahli sme fantastické výsledky. Takmer každý druhý vyplnený test celosvetovo, bol počas trvania kampane vyplnený práve zo Slovenska. To zaujalo aj ostatné štáty, ktoré kontaktovali slovenské Glaxo a zisťovali stratégiu, ktorú sme v kampani využili.

czskpng

Medzi nimi aj české Glaxo, ktoré nás, dokonca, oslovilo, aby sme kampaň zopakovali aj u nich. Česká republika už mala svoju prvú kampaň za sebou, o to ťažšiu úlohu sme mali.
Napriek tomu a tiež napriek nižšiemu rozpočtu sa nám podarilo úspech zopakovať.

Kampaň tak priniesla výborné výsledky v 2 štátoch a dostala do ambulancií stovky ľudí, ktorí si uvedomili, že svoju astmu pod kontrolou nemajú a chcú to zmeniť.

Viac informácií nájdete vo videu: