oversito - innogy - zber leadov

Počas pôsobenia v agentúre digitask som s klientom innogy riešil vážny problém.

Klient disponoval množstvom kvalitných innogy Expertov, ktorí ponúkali kvalitné energetické poradenstvo a radili tak ľuďom, ako ušetriť na energiách a zároveň si zmodernizovať domov, ale ...

oversito otazkapng

Ako o ich kvalite povedať užívateľom? Ako presvedčiť ľudí, aby si ich službu objednali a pustili ich k sebe domov? Potrebovali sme získavať vysoko relevantné leady.

Museli sme v nich vyvolať potrebu - nechať si poradiť vo veci, pri ktorej sotva nájdu riešenie niekde na internete alebo u známych. Chytili sme sa témy, ktorá v tej dobe rezonovala - fotovoltické panely a štátne dotácie na nich.

Napriek tomu, že klient innogy ponúka fotovoltické panely, bola kampaň postavená na tom, že fotovoltika sa neoplatí každému a môže byť častokrát nevýhodná.

fotovoltikapng

Získali sme však pre klienta tzv. door-opener, kedy mohol innogy Expert preukázať svoju odbornosť a napriek tomu, že v mnohých domácnostiach nevychádzala fotovoltika výhodne, bolo možné v domácnosti navrhnúť iné smart riešenia, ktoré pre ľudí výhodnými boli a ušetrili im nemalé peniaze.

Celkovo sa nám podarilo v priebehu roka získať tisíce leadov, zvýšili sme počet leadov o 381% a mieru dohodnutých stretnutí zo 6 na 61%. Miera zrealizovaných stretnutí stúpla z 52 na 74%.

Okrem toho sme výrazne ovplyvnili verejnú mienku a donútili sme konkurenciu zmeniť ich komunikáciu pri téme fotovoltických panelov.

Viac informácií nájdete vo videu: